Prijava

Vaša prijava

Policija pronašla maloljetnika koji je bacio petardu na golmana HNK Gorice

[]

Na nogometnoj utakmici 4. studenoga između Gorice i Istre, navijačka skupina Demoni iz Istre nogometašima su priuštili grozan start već u 4. minuti. Naime, tada nepoznati počinitelj, bacio je petardu u neposrednu blizinu vratara Gorice Ivana Banića. Banić je pao na pod, držao se za uho i pružena mu je liječnička pomoć. Srećom, nije bilo nikakvih posljedica.

Pulska policija sada je dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom za kojeg je utvrđena sumnja da je upravo on bacio petardu. Tereti ga se da je “tijekom održavanja nogometne utakmice između Istre 1961 i Gorice na stadionu Aldo Drosina u Puli bacio pirotehničko sredstvo trećeg razreda u teren iza gostujućeg vratara.”

Policija protiv maloljetnika podnosi optužni prijedlog sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Za ovo djelo propisana je novčana kazna u iznosu od 5.000 do 25.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od najmanje 30 do najdulje 60 dana. Počinitelju se također može izreći i zaštitna mjera zabrane posjećivanja utakmica kluba i hrvatske reprezentacije u trajanju od jedne do najdulje dvije godine, piše Glas Istre.

Objava Policija pronašla maloljetnika koji je bacio petardu na golmana HNK Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.