Prijava

Vaša prijava

FOTO Lučićevi dani otvoreni koncertom učenika Umjetničke škole

[]

U Velikoj Gorici se od 24. do 26. studenog održavaju Lučićevi dani te je jučer održano svečano otvorenje koncertom učenika Umjetničke škole Franje Lučića. Manifestacija se održava u spomen na turopoljskog skladatelja, orguljaša, glazbenog pedagoga i župana Plemenite opčine turopoljske Franju pl. Lučića.

U Dvorani Galženica sinoć su se okupili učenici, nastavnici, obitelji i prijatelji kako bi službeno otvorili Lučićeve dane. Publici je predstavljeno 19 točaka gotovo svih odjela Škole – klavirskog, puhačkog, gudačkog i pjevačkog. “Ovo je jedan od naših redovnih koncerata koji je ove godine uklopljen u Lučićeve dane, a imali smo i izvedbu pjesme Snešica Franje pl. Lučića. Vjerujem da je publika uživala u koncertu jer su učenici pokazali što su naučili, da puno rade, da to vole, da uživaju u tome te da se zabavljaju”, govori nam Krešimir Starčević, profesor iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Za učenike su ovakvi koncerti odlična vježba za natjecanje, a kako dodaje Starčević, svaki nastup je dragocjeno iskustvo. “Svima puno znače ovakvi nastupi jer kroz njih razvijate osjećaj nastupanja na sceni, pobjeđivanje treme, suočavanje sa strahovima i sitnicama. No shvatite da je to dio života i naučite se baviti s time. Kasnije shvatite da je krasno nastupati pred publikom, pogotovo kad je ovako divna kao večeras.”, zaključuje Starčević.

Nastavak manifestacije uključuje večerašnje predavanje “Glazbena ostavština Franje Lučića” u 18 sati u Vijećnici POUVG nakon čega slijedi koncert gradskog zbora Franjo pl. Lučić u 19 sati u Dvorani Gorica. Manifestacija se nastavlja i u subotu koncertom zbora Palma koji će pjevati duhovnu glazbu Franje Lučića. Koncert će se održati u Crkvi Navještenja NBDM od 20 sati.

Objava FOTO Lučićevi dani otvoreni koncertom učenika Umjetničke škole pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.