Prijava

Vaša prijava

Promiču čitanje kod djece: Mraclinke pokrenule Književni klub KUD-a Dučec

[]

Rad s djecom i mladima, društveno i kulturno uzdizanje, ali i zabava – sve to je dio Književnog kluba KUD-a Dučec koji je prije 10-ak dana imao prvi susret. Radionicu je pokrenula Marija Kos koja je i voditeljica grupe, a uz nju su tu Marija i Josipa Hubak. “Radionica je pokrenuta s ciljem promicanja navike čitanja kod djece, a naši mališani su s oduševljenjem pratili čitanje priča, odradili aktivnosti, a na kraju su se zabavljali uz ples, igru i grickalice.”, navode voditeljice.

Ovaj mjesec tema im je bila jesenska pa su pročitali slikovnice s jesenskom tematikom, pričali o promjenama koje se događaju u prirodi tijekom jeseni i sve to u praksi odradili kroz aktivnosti. Uključena su djeca vrtićke dobi od tri do šest godina. “Uz malo kreativnosti i mašte djeci smo prikazali jesenske plodove pa su tako brali jabuke i otkrivali što se sve nalazi u senzornim kutijama koje su sadržavale lišće, orahe, kestene i češere.”, dodaju.

U planu im je održati dvije radionice u prosincu. Prva grupa čitateljskog kluba je popunjena, dok se za drugu grupu možete prijaviti. Broj mjesta je ograničen na 15, a ona djeca koja ne upadnu bit će na listi za čekanje.

Objava Promiču čitanje kod djece: Mraclinke pokrenule Književni klub KUD-a Dučec pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.