Prijava

Vaša prijava

Biciklistička staza do Male Bune, javni prijevoz za okolna mjesta i Aglomeracija neke od tema na Aktualnom satu

[]

Posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovoj godini počela je emotivno. Gradonačelnik i članovi Gradskog vijeća zahvalili su dugogodišnjoj tajnici Službe Gradskog Vijeća Mirjani Pontoni na njenom radu i pozdravili je u zasluženu mirovinu.

Horvačić je Aktualni sat započeo s pitanjima o završavanju, odnosno, asfaltiranju cesti u Buševcu te završavanju pločnika u Buševcu, Okuju i Lukavcu. Na Aktualnom satu govora je bilo o učeničkim stipendijama te Poduzetničkom inkubatoru. „Povećat ćemo broj stipendija za deficitarna zanimanja jer smo primijetili da je puno veći interes za njih. Rok za završavanje Poduzetničkog inkubatora je 12 mjeseci, a pored njega će se nalaziti Starački dom.“, objašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Javni prijevoz i dalje važna tema

Ozren Robić uputio je pitanja o projektu Aglomeracije, odnosno o garancijama koje su trebale biti upućene tvrtkama te o javnom prijevozu, odnosno, ugovoru sa ZET-om. Gradonačelnik odgovara kako su popravljeni mnogi problemi na prometnicama što su upravo rezultati garancija. Na pitanje o gradskom javnom prijevozu odgovara pročelnik Katulić koji govori o dokumentaciji koju pripremaju s Prometnim fakultetom te da bi se ovih dana trebao objaviti javni natječaj za javni linijski prijevoz.

Zvonka Kunića zanimale su informacije u vezi projekta gradskog stadiona koji se prije mnogo vremena najavljivao. Gradonačelnik objašnjava kako sportska zona na toj lokaciji zaslužuje kvalitetan kompleks, no o realizaciji nije imao mnogo informacija.

Slojšeka je ponovno zanimalo pitanje o transparentnosti troškova i trošenju Proračunskih sredstava na stranicama Grada. Kao problematiku navodi prometnu situaciju na cesti D31 te kod Meridiana 16, lokacije za koje smatra da su opasne bez prometne regulacije. Kao odgovor je dana informacija da je realizacija prometnog rješenja u tijeku, da je postavljen video nadzor te da su izrađeni projekti semaforskih uređaja kao i da će možda već ove godine biti realizacija. Pročelnik Katulić najavio je i rješavanje problematičnog križanja kod ZTC-a.

Veliki projekti za nadolazeće razdoblje

Na Aktualnom satu saznajemo i kako se Grad prijavio na natječaje Europske unije te da su pripremljeni navedeni projekti – Interpretacijski centar arheološkog parka Andautonija, VG Bazen te Biciklistička staza.Cilj je da se napravi olimpijski bazen, bazen za djecu i tribine te da se to sve stavi u funkciju. Što se tiče bicisklističke staze prema Maloj Buni, plan je da se napravi pješačko-biciklistička staza do groblja u Kušancu pa biciklistička sve do Male Bune.“, objašnjava zamjenik gradonačelnika Neven Karas. O biciklističkoj, odnosno pješačkoj stazi uz Vukovinsko polje se također govorilo, a navodi se da je plan da će ista biti završena u proljeće iduće godine.

Ni ovaj Aktualni sat nije prošao bez pitanja o Pročistaču. „Državna komisija za provedbu postupaka nabave donijela je odluku o poništenju te vratila postupak na ponovni pregled i ocjenu ponuda. S obzirom na kompleksnost dokumenata potrebno je bilo provesti nekoliko krugova objašnjenja. Povjerenstvo još uvijek provjerava postupak, a isto je tajno do donošenja odluke.“, navodi direktor VG Vodoopskrbe, Krunoslav Višić.

Pitanja je bilo i o financijskim sredstvima i raspodjele istih za Mjesne odbore i Gradske četvrti te o atletskim stazama koje koriste sportaši. Vijećnik Ivan Bekavac tražio je odgovore u vezi Centra za starije osobe na što kao odgovor dobiva da će sve vidjeti do kraja mandata te da natječaj još uvijek nije raspisan. Bekavac podsjeća da ne govori o Domu za starije već o Centru za starije. Po pitanju navoda u vezi podloge u Rakarju napominje kako je prijava podnesena te da izgleda da se tu radi o mnogo bespravnih radnji.

Aktualni sat završio je kratkim obraćanjem Domovinskog pokreta medijima kako bi najavili otvorenu panel raspravu s temom Polikliničko-dijagnostičkog centra u Velikoj Gorici. Panel rasprava održat će se u četvrtak, 1. prosinca u 18:30 sati u Vijećnici POUVG.

Objava Biciklistička staza do Male Bune, javni prijevoz za okolna mjesta i Aglomeracija neke od tema na Aktualnom satu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.