Prijava

Vaša prijava

Sara Habijančić osvojila svjetsko zlato u Parizu

[]

Kroz vikend od 25. do 27. studenog održao se G2/E2 French open 2022. turnir iz serije Grand prix turnira koji se boduju za WT rang listu. Na natjecanju je sudjelovao i Takewando klub Velika Gorica, a klub je predstavljala Sara Habijančić u kategoriji juniorki -59kg.

Očekivano, Sara je i na ovom natjecanju bila izvrsna, išla je do kraja i osvojila zlatnu medalju! “Redom je pobjeđivala predstavnice Nizozemske, Velike Britanije dva puta i u finalu predstavnicu iz Koreje. Na ovom izvrsnom pohodu u borbi za medalju savladala je predstavnicu iz Velike Britanije, inače aktualnu viceprvakinju Svijeta u njenoj kategoriji. U finalu je pak pobijedila predstavnicu iz Koreje i tako joj uzvratila za poraz u borbi za medalju od prije tjedan dana sa turnira u Bosni i Hercegovini.”, govore nam iz kluba.

Ovo je Sari osma medalja s prestižnih G2 turnira koje je redom odradila u Belgiji, Austriji, Luksemburgu, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini (bez medalje) i Francuskoj te osvojila jedno zlato, pet srebra i dvije bronce. “S ovom zlatnom medaljom i novih 20 bodova Sara će završiti 2022.godinu na nestvarnom 2.mjestu u kategoriji juniorki -59kg na WT rang listi te tako na najbolji način zaokružiti svoj ciklus u juniorskoj konkurenciji jer od 2023.godine Sara se okreće seniorskim natjecanjima i novim izazovima koji su ispred nje.”, zaključuju.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 900 natjecatelja iz preko 35 zemalja svijeta.

Objava Sara Habijančić osvojila svjetsko zlato u Parizu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.