Prijava

Vaša prijava

Svjetsko prvenstvo u stepu: U naš grad stiglo 1.200 plesača iz 19 zemalja svijeta

[]

U Velikoj Gorici se kroz vikend održalo veliko Svjetskog prvenstvo u stepu (IDO World Tap Dance Championships) na kojem su sudjelovali plesači iz 19 zemalja svijeta – SAD-a, Kanade, Švicarske, Japana, Poljske, Ukrajine, Meksika, Italije i drugih zemalja. Ovo natjecanje se po prvi puta održalo u Hrvatskoj i za to je odabrana baš Velika Gorica.

Nastupalo je oko 1200 plesača. Natjecanje se održalo u nekoliko kategorija – za odrasle, grupe, solo ples žena i muški, trio skupine te formacije. Među hrvatskim natjecateljima, plesači Plesnog studija Step by step iz Zagreba osvojili su 1. mjesto u kategoriji dječjih step formacija s koreografijom ‘Welcome to the Ritz’ u koreografiji Ivane Miličević.

Plesače su pozdravili i pohvalili zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, Darko Bekić te Miroslav Antolčić, ravnatelj Srednje strukovne škole čiji su se prostori koristili za provedbu prvenstva. Za organizaciju ovog prvenstva zaslužan je Hrvatski plesni savez uz pomoć goričkog Plesnog kluba Megablast.

Objava Svjetsko prvenstvo u stepu: U naš grad stiglo 1.200 plesača iz 19 zemalja svijeta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.