Prijava

Vaša prijava

Žene, vatrogasci i Općina Pokupsko zajedno pomažu starijim sumještanima

[]

Malo je toga potrebno za boljitak naše zajednice, a žene iz Kluba žena Pokupsko provedbom svojih projekata to iznova dokazuju. Njihovo zajedničko postupanje s ciljem da pomognu starijim sumještanima i ove je godine polučilo divnim rezultatima.

Klub žena Pokupsko, s partnerima Općinom Pokupsko i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Pokupsko završava već drugu godinu projekta “Pokupsko – prijatelj starijih osoba”. Ovim projektom omogućile su sugrađanima treće životne dobi besplatan prijevoz. Projekt koji je započeo 1. veljače 2021. godine usmjeren je unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba.

Dvogodišnji projekt sada ulazi u zadnji mjesec provedbe. Do sada je besplatnu uslugu prijevoza koristilo ukupno 440 starijih osoba smanjene pokretljivosti, osobe u sustavu socijalne skrbi te osobe koje stanuju u naseljima u kojima nema linija javnog prijevoza.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu 72.000,00 kuna godišnje. Započeo je 1.veljače 2021.godine i traje do 31.prosinca 2022. godine.

Objava Žene, vatrogasci i Općina Pokupsko zajedno pomažu starijim sumještanima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.