Prijava

Vaša prijava

Savjet mladih objavio program djelovanja za iduću godinu: Evo što imaju u planu

[]

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Velike Gorice sa zadaćom aktivnijeg uključivanja mladih u javni život Grada Velike Gorice. Na prethodnoj Sjednici Gradskog vijeća izglasan je njihov program za iduću godinu. Podsjećamo, Savjet mladih Velike Gorice konstituiran je u ožujku ove godine, a kao predsjednika je izabran gimnazijalac Antonio Šipušić.

Savjet mladih će u 2023. godini nastojati realizirati aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života mladih na području Grada Velike Gorice. Navode kako će održati niz prezentacija kako bi se što veći broj mladih upoznao s radom Savjeta mladih. “Prezentacije će se održavati u suradnji s obrazovnih institucijama, udrugama i drugim organizacijama koje okupljaju mlade te koje za svrhu djelovanja imaju mlade. Osim u navedenim organizacijama koje se uglavnom nalaze u urbanom centru Grada Velike Gorice, prezentacije će se nastojati održati i u mjesnim odborima te s organizacijama u ruralnom području koje se nalaze u Velikoj Gorici. Na taj način želi se maksimalno obuhvatiti ciljana skupina mladih te im pružiti sve potrebne informacije o njihovim mogućnostima.”, navode u Programu. Za ovu suradnju navode da trebaju 300 eura.

Neki od konkretnih projekata u kojima će sudjelovati su:

  • pomoć djeci i mladima u rješavanju njihovih problema
  • sadnja drveća i širenje zelene zone urbanog dijela grada
  • približavanje mladima poduzetništvo i važnost deficitarnih zanimanja
  • pomoć mladima u odabiru fakulteta

Navode i kako će napraviti medijsku kampanju uz koju će mlade upoznati s radom Savjeta mladih. Kampanja će uključivati istupe u medijima, održavanje intervjua te komuniciranje putem društvenih mreža. Također navode da će početi koristiti službeni mail za komunikaciju s mladima te će isto omogućiti i putem društvenih mreža.

U programu navode da će se posvetiti vremena za edukaciju novog Saziva te da će sudjelovati u projektima drugih Savjeta mladih na razini Hrvatske i EU. Zabilježili su i da će izrađivati prezentacije kao primjer dobre prakse svog rada.

U 2023. obvezali su se sudjelovati na konferencijama, seminarima i zajedničkim sjednicama drugih Savjet mladih. Obvezuju se i obilježavati značajne datume za mlade te po potrebi organizirati radionice, predavanja, tribine i okrugle stolove. Za navedene radionice koje će održavati po potrebi naveli su da trebaju 350 eura. Ukupan iznos potrebnih financijskih sredstava za nadolazeću godinu im je 650 eura. 

Dodaju i kako će predsjednik Savjeta mladih, Antonio Šipušić, sudjelovati na sjednicama Gradskog vijeća te održavati barem jednom u tri mjesec sastanak s predsjednikom Gradskog vijeća ili s gradonačelnikom.

 

Objava Savjet mladih objavio program djelovanja za iduću godinu: Evo što imaju u planu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Mjesec borbe protiv ovisnosti