Prijava

Vaša prijava

Održan okrugli stol “Žene u velikogoričkom sportu” o ravnopravnosti sportaša i sportašica

[]

Kakav je ženski sport u Velikoj Gorici? Upravo s tom temom održan je okrugli stol u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice. Tribina „Žene u velikogoričkom sportu„ okupio je predstavnice svih velikogoričkih sportova, a teme su bile uvid u stanje ženskog sporta u Velikoj Gorici, sudjelovanje žena u natjecateljskom, trenerskom i upravljačkom dijelu sporta te prijedlozi za daljnju promociju i afirmaciju ženskog sporta u Velikoj Gorici.

“Sa zadovoljstvom možemo reći da je okupljanje u potpunosti ispunilo svoj osnovni cilj, a veći dio sudionica istaknuo je želju za nastavkom provede ovih aktivnosti u kojim će velikogoričke sportašice dati svoj puni doprinos. Zajednica sportskih udruga kroz izvršni odbor i ostala radna tijela ima obavezu pronaći mogućnosti još većeg uključivanja žena u sve aktivnosti koje provodi Zajednica, posebice u upravljačka tijela.“, navode iz Zajednice sportskih udruga grada.

Zaključak okruglog stola je da je potrebno osiguravanje ravnopravnosti žena i muškaraca u sportu uz posebnu brigu o zastupljenosti žena u pojedinim sportovima kroz stalno praćenje broja sportašica i klubova. Također dodaju kako treba osigurati sportsku infrastrukturu i sportske objekte za ženski i muški sport jednake kvalitete, dodatno obrazovanje trenera za ženski ekipni sport i njihovo zapošljavanje te poticanje osnivanja klubova i natjecanja za mlade žene.

Na okruglom stolu su sudjelovale Diana Reščić Breko – predsjednica i trenerica u HOK Gorica, Martina Vugrinović – tajnica i trenerica u ŽRK Udarnik, Lada Rojc – FIFA instruktorica i koordinatorica ženskih ekipa u HNK Gorica, Vlatka Matić – predsjednica sinkro kluba Aquabetta, Mirjana Lučić – predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom, Una Sedmak – Streljačko društvo Plemenitaš, Antonela Pongračić – tehniko u Košarkaškom klubu Gorica, Larisa Trošić – voditeljica novih medija u HNK Gorica, Radmila Đuračić – predsjednica i trenerica u Chearleading klubu „Vegasice“, Nina Vuković – atletičarka Maraton kluba Velika Gorica i sportašica Grada za 2022. godinu, Sara Brajković – trenerica u Plivačkom klubu Velika Gorica, Marija Uzelac – trenerica u Odbojkaškom klubu Velika Gorica.

Objava Održan okrugli stol “Žene u velikogoričkom sportu” o ravnopravnosti sportaša i sportašica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.