Prijava

Vaša prijava

Napustila nas je velikogorička književnica Zorica Krznar Blagec

[]

Najvjernija posjetiteljica svih velikogoričkih događaja, izložbi, koncerata i predavanja, svima rado viđen gost Zorica Krznar Blagec napustila je ovaj svijet. Krznar Blagec bila je velikogorička književnica, aforistica i pjesnikinja koja je u Biblioteci Albatros objavila djela Odolijevanja i Vedra nota. Nije bilo događaja na kojem je nije bilo, uvijek je vjerno pratila i voljela svoju Veliku Goricu. Krznar Blagec rođena je 1936. godine.

Dirljivim riječima od nje se opraštaju Pučko otvoreno učilište i Knjižnica Velika Gorica na čijim je događanjima bila gotovo svakodnevno. “Velikogorička legenda, uvijek svoja, originalna i posebna, svima će nam ostati u trajnom sjećanju. U ime ravnateljice i svih djelatnika Gradske knjižnice Velika Gorica želimo joj mir i spokoj na nekoj od nebeskih livada posutoj njezinim omiljenim tratinčicama.”, pišu iz Knjižnice Velika Gorica.

Iz Pučkog otvorenog učilišta navode da im je bila uvijek čast surađivati s njom. “Neizmjerno će nam nedostajati jer je bila najvjerniji posjetitelj naših programa. Znamo da bi već danas bila u POU Velika Gorica na sajmu knjiga, u kinu, sutra na predavanju, izložbi, koncertu i u kazalištu. Zorice, hvala za svaki dolazak, za svaku pohvalu, ali i kritiku, za svaki savjet…Počivala u miru!”

Obitelji i prijateljima izražavamo sućut i za kraj ostavljamo jedan aforizam iz njene knjige Vedra nota: “Ne uzimajte k srcu ono što treba dati od srca”. Počivala u miru Zorice.

Objava Napustila nas je velikogorička književnica Zorica Krznar Blagec pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.