Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan neovisnosti Republike Albanije uz predstavljanje knjige i otvorenje izložbe

[]

U našem gradu obilježen je Dan albanske zastave ili Dan neovisnosti Republike Albanije predstavljanjem knjige i otvorenjem izložbe. Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije sudjelovalo je na predstavljanju knjige “Ispovijest iz zatvora na Golom otoku” autora Ismeta Jonuzija-Krosia, te na otvaranju izložbe slikara Rešata Ametija i kipara Dželila Rufatija u POUVG. Održan je i prigodni umjetnički program.

Izložbu motiviranu albanskom tradicijom otvorio je zamjenik župana Ervin Kolarec: “Zagrebačka županija ima kvalitetnu suradnju s Vijećem albanske nacionalne manjine. Predsjednik Vijeća, Memetali Zenuni, izuzetno je aktivan i zajedno sa svojom obitelji ostavlja dubok trag u društvenom životu, kako Velike Gorice, tako i cijele Zagrebačke županije”, govori.

Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

Veliku zahvalu Zagrebačkoj županiji na podršci izrazio je Memetali Zenuni. Na proslavi Dana neovisnosti Albanije prisustvovali su saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj i veleposlanik Sjeverne Makedonije u RH Milaim Fetai.

Dan neovisnosti Republike Albanije obilježava se 28. studenoga. Toga dana 1443. nacionalni junak Gjergj Kastrioti Skenderbeg proglasio je neovisnost albanskog naroda, a istoga dana 1912. Ismail Qemali podigao je albansku zastavu i proglasio neovisnost albanske republike.
Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač
Foto: Zagrebačka županija / Dražen Kopač

Objava Proslavljen Dan neovisnosti Republike Albanije uz predstavljanje knjige i otvorenje izložbe pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.