Prijava

Vaša prijava

Košarkaši Gorice prekinuli negativan niz i odnijeli pobjedu nad Dinamom

[]

U 10. kolu HT Premijer lige KK Gorica je gostovala kod Dinama i rezultatom 51:71 došla do prve gostujuće pobjede ove sezone! U nastavku donosimo pregled utakmice.

Domaći su zahvaljujući Cvitkoviću poveli 4:0, ali Jelenković, Cinac i Uljarević brzo su uzvratili. Gorica je došla do vodstva koje nije ispuštala do kraja utakmice, Cinac je u 6. minuti zakucao za +7 (6:13), a Jelenković položio za istu prednost na kraju poluvremena (25:32). Već odavno Bikovi nisu primili tako malo poena u jednom poluvremenu, a zasluge idu kvalitetnoj igri u obrani.

Početkom nastavka Dinamo je zaprijetio preko Garafolića i došao na -3 (29:32), međutim razigrao se Jelenković i doveo Goričane do dvoznamenkaste prednosti (31:42). U jednom trenutku Novačić je tricom smanjio na -7 (42:49), ali Gorica je danas igrala izvrsno i fenomenalni Jelenković košem i dodatnim bacanjem podiže razliku na do tada najvećih +15 (42:57).

To je bio rezultat s kojim se ušlo u zadnjih 10 minuta, a u 36. minuti Cinac je položio za +20 (46:66) i pobjednik je bio odlučen. Konačnih 51:71 značilo je da trupe Braslava Turića koje igraju sve bolje i bolje napokon dolaze do vrijednih bodova. Zanimljivo da se ove dvije ekipe sastaju ponovo već u srijedu kada u Kupu Krešimira Ćosića igraju utakmicu u Vukovaru.

Plave su predvodili Tomislav Cvitković s 9 poena i Hrvoje Garafolić s 8 poena i 5 skokova. U redovima Gorice prednjačili su Toni Jelenković s 24 poena i Dino Cinac s 19 poena i 7 skokova. Vito Porobić zaustavio se na 11 poena, a momčad je razigravao Karlo Uljarević sa 6 asistencija.

Braslav Turi, trener, pokazao je ponos svojim igračima: „Nakon toliko poraza uspjeli smo danas napokon pobijediti. Pogotovo smo bili dobri u obrambenom dijelu, ostavili smo protivnika na 51 poenu tako da obrani svaka čast. Danas je ovo bila psihološki teška utakmica zato jer smo imali jedan veliki niz poraza. Nadam se da smo danas to presjekli i da ćemo dalje ići jednim drugim koridorom te da ćemo igrati sve bolje i bolje.”

Gorica se ovom pobjedom pomaknula sa začelja, a s obzirom na prikazane igre u zadnjih nekoliko utakmica možemo vrlo brzo očekivati i nove pobjede u HT Premijer ligi.

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić

Objava Košarkaši Gorice prekinuli negativan niz i odnijeli pobjedu nad Dinamom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.