Prijava

Vaša prijava

Gorički projekt “Odrastanje bez nasilja” osvojio priznanje “Naj projekt” u 2022. godini

[]

Središnji Koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” dodijelio je Velikoj Gorici priznanje za “Naj projekt” u 2022. godini za projekt “Odrastanje bez nasilja”.

Nedavno se u organizaciji Centra za djecu, mlade i obitelj održala istoimena tribina na kojoj se odgovaralo na brojna pitanja o nasilnoj komunikaciji, zašto nasilje rađa (novo) nasilje, ali i kako pomoći roditeljima ukoliko se nađu u situaciji da je njihovo dijete žrtva ili počinitelj nasilja. Stručnjakinje su objasnile razliku između sukoba i nasilja, a sve s ciljem promicanja svijesti o ovom problemu.

Velika Gorica već je dug niz godina dio projekta Grad – prijatelj djece uz još 67 gradova i općina u Hrvatskoj. Ovo znači da djeca u našem gradu imaju bolje uvjete za rast i razvoj. Akcija motivira odrasle u gradovima i općinama Hrvatske da potpunije ostvaruju prava i potrebe djece priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

 

Objava Gorički projekt “Odrastanje bez nasilja” osvojio priznanje “Naj projekt” u 2022. godini pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.