Prijava

Vaša prijava

FOTO Povorka svjetla uz Betlehemsko svjetlo mira prošla gradom

[]

Tradicije su one koje ostaju generacijama, one koje nas zbližavaju u ovakvim teškim vremenima. Jedna od takvih hrvatskih i velikogoričkih tradicija je povorka svjetla uz Betlehemsko svjetlo mira koja je jučer prošla gradom.

Svake godine Betlehemsko svjetlo mira dolazi u Veliku Goricu zahvaljujući našim izviđačima iz Turopoljske udruge skauta tur, a koji ga preuzimaju od Saveza izviđača Hrvatske. Svjetlo stiže iz Beča i na ovaj način dolazi u domove svakog od nas.

Tradicionalno ovom povorkom prezentiramo duh Božića, sve ono što Božić treba simbolizirati – mir, ljubav, radost i nadu. Svaka pohvala ide našoj Udruzi skauta jer donose ovo svjetlo u naš grad, donijet će ga i u Gradsku upravu za par dana s porukom koja nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima, više nego potrebna.”, ističe gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je uz svojeg zamjenika Nevena Karasa, predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića, direktorice Turističke zajednice Velike Gorice Maje Toth i direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović također bio dio povorke.

Povorka je sinoć bila u manjem obimu zbog najave lošeg vremena, no unatoč tome bila je jednako emotivna. Prolazak Turopoljskog banderija, izviđača, Svete Lucije i građana kroz Advent u Gorici privlačio je poglede, ali i usmjeravao na obraćanje pozornosti na ono bitno – zajedništvo i mir.

 

Objava FOTO Povorka svjetla uz Betlehemsko svjetlo mira prošla gradom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.