Prijava

Vaša prijava

FOTO Trud se uvijek isplati: Učenici i studenti dobili zaslužene stipendije

[]

Grad Velika Gorica nagrađuje najuzornije učenike i studente stipendijama koje nisu izostale niti ove godine. Jutros su tako podijeljene učenicima i studentima za izvrsnost te na temelju socijalnog statusa. Kod učenika su se također podijelile stipendije za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja.

“Svi smo odgovorni omogućiti vam obrazovanje kako biste lakši došli do svog cilja. Grad Velika Gorica jedina ima gotovo potpuno besplatno osnovnoškolsko obrazovanje – prehranu, radne bilježnice, udžbenike, tehnički pribor.. To nema niti jedan grad osim nas i po tome smo specifični, kao i po tome da svakom srednjoškolcu pri početku godine plaćamo jednokratnu stipendiju.”, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Nagrađeni učenici

Stipendije će učenicima i studentima pristizati idućih 12 mjeseci, a služit će kao pomoć u školovanju, kako njima, tako njihovim roditeljima. Pomoć učenicima i studentima pokazala se kao dobar korak te su ponosni na sve svoje učenike i studente, ističe gradonačelnik Ačkar.

“Ovo je već četvrta godina da primam stipendiju i htio bih se zahvaliti na tome. Uvijek dobro dođe, odlična je podrška u ovim vremenima, olakšava i roditeljima pogotovo kada je više članova obitelji.”, zahvalio je Antonio Brajdić, student 5. godine FER-a.

Nagrađeni studenti

“Pokazali ste svoje znanje i trud, prenosite to i dalje, Grad je to i prepoznao i činit će to i dalje. Drago nam je i čast da možemo nešto napraviti za vas i drago nam je da se javljate na natječaj, ali nam je žao da vas nije više. Nadamo se da ćemo uspjeti doprijeti do većeg broja studenata.”, dodaje za kraj Zrinka Ruševljan, savjetnica za školstvo Grada Velike Gorice.

Objava FOTO Trud se uvijek isplati: Učenici i studenti dobili zaslužene stipendije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.