Prijava

Vaša prijava

Doznali tko je pokušao pregaziti policajca u Čiču, policiji je već dobro poznat

[]

Ovih dana smo pisali o 48-godišnjem muškarcu koji se tereti za pokušaj ubojstva u Novom Čiču kada je bježao od policije i pokušao pregaziti jednog od policajaca. Drugi je tada pucao u njegov automobil. Muškarac se nakon nekoliko dana pronašao, a Jutarnji saznaje o kome se radi.

Nakon devet dana bježanja, uhićen je Josip Medarić (48) zvan Čuba. Tereti ga se za pokušaj teškog ubojstva policajca. Po dovršetku istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku te je potom, uz kaznenu prijavu, doveden na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici.

Velikogoričko tužiteljstvo za njega traži određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora o čemu će se danas odlučivati. Ako se dokaže krivim prijeti mu višegodišnji zatvor.

Iz Jutarnjeg navode da je njegovo ime otprije dobro poznato policiji, no do sada je osuđen za samo jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava. “Inače, šire velikogoričko područje, počevši od lokacije na Čiču gdje je došlo do pucnjave, stalno je pod budnim okom policije. Učestalo se kontroliraju osobe i vozila u potrazi za krijumčarima ljudi, droge, duhana. Policija je Medarićeve susjede zatekla u njegovu dvorištu dan nakon Medarićeva bijega te su uvjereni da se razlog krije možda u čašici alkohola više pa samim time i strahu od oduzimanja vozačke.”, navode iz svojih izvora.

Objava Doznali tko je pokušao pregaziti policajca u Čiču, policiji je već dobro poznat pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.