Prijava

Vaša prijava

FOTO Stari izgled nove crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom

[]

Crkva uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom, simbol potresa na našem području ovih dana dobila je vizure koje su nas vratile u malo starija vremena. Nakon što je stara crkva zbog oštećenih zidova, zvonika i tornja morala biti srušena, na tom istom mjestu stasala je nova. Nova, a stara, ponovno uzdignuta na bregu baš kao i prije 50 godina.

U veljači je postavljen kamen temeljac, u rujnu je svečano postavljena špica tornja, a sada je dobila i fasadu i zaista izgleda baš kao da je uvijek bila tu. Skele su postavljene tek na dijelu crkve i uskoro će zasjati u punom sjaju.

“Velik je ovo dan za Općinu Kravarsko, ovo je kruna na sve što nam se dogodilo u potresu. Vratili smo svoju Crkvu kao simbol Kravarskog.”, ranije nam je rekao načelnik Općine Vlado Kolarec, a komentari mještana to potvrđuju, kao i činjenica da je crkva obnovljena uz pomoć velikih donacija župljana. Uz to su pomoć u obnovi bila sredstva Ministarstva regionalnog razvoja, Zagrebačke županije i Varaždinske biskupije. Projekt je težak oko 10 milijuna kuna.

Objava FOTO Stari izgled nove crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.