Prijava

Vaša prijava

FOTO Patuljaste kokice, kunići, papige, gmazovi i još mnogo toga na Izložbi malih životinja

[]

Od danas, 28. prosinca, u dvorani Osnovne škole Nikole Hribara otvorena je izložba malih životinja koja svake godine okupi razne generacije zaljubljenika u životinje. Miroslav Svekrić, predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja Turopolje govori nam kako se ove godine izložba organizira u našem gradu nakon gotovo pet godina.

Izložba traje sveukupno tri dana, danas do 20 sati, u četvrtak od 8 do 20 sati, a u petak do 13 sati nakon čega će biti podjela nagrada za uzgajatelje. “Ovog puta uz golubove, zečeve i perad iz Zagreba se prezentiraju gmazovi i ribice. Ukupno je 300 golubova – letača, stava, letača, svih sedam grupa koje postoje u našem standardu.”, govori Svekrić i ističe golubove pomeranske gušane u bijeloj boji, crnosrcastoj, plavokovanoj boji, zagrebačke preletače, slavonskog gaćana i druge hrvatske pasmine koji se mogu vidjeti.

Osim golubova se na izložbi predstavlja oko 30 različitih kunića pa čak i onih patuljastih koji su djeci uvijek posebno zanimljivi. Vidjeti se mogu i kokice raznih boja i pasmina, pa i patuljaste, naše autohtone, naziva Turopoljska patuljasta kokoš.

Ima kvalitetnih primjeraka i uzgojnih primjeraka, pravo je šarenilo, zaista se ima mnogo toga za vidjeti. Osim kokica tu su i papige od Ara do onih najsitnijih.”, poziva Svekrić i dodaje kako je važno da se sjetimo odakle smo potekli i da se ponovno malo vratimo prirodi i našim životinjama. Zahvalio je i Gradu Velikoj Gorici te Mjesnom odboru Velika Buna koji su pomogli u ostvarenju ove izložbe.

Objava FOTO Patuljaste kokice, kunići, papige, gmazovi i još mnogo toga na Izložbi malih životinja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.