Prijava

Vaša prijava

FOTO Na izložbi malih životinja prikazano gotovo 1000 eksponata

[]

Ovog vikenda se u organizaciji Društva za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005. u Srednjoj strukovnoj školi održala 16. Županijska i 28. Državna izložba malih životinja s ocjenjivanjem. Izloženo je bilo gotovo 1000 eksponata, od čega najviše golubova – čak 714. Vidjeti su se mogle egzotične ptice, perad, kunići i patuljaste pasmine raznih životinja.

“Posebnu naznaku stavljamo na hrvatske pasmine. Ove godine je završio projekt financiran Zagrebačke županije s ciljem zaštite posavske kukmaste kokoši. Čeka se službena potvrda da postane izvorna pasmina peradi Hrvatske uz kokoš hrvaticu i zagorskog purana. Imamo naravno i naše turopoljske kokice – jureka i katicu, a lijepo je što se i sve veći broj ljudi bavi peradi nego prije.”, govori nam Mihael Pavišić iz Društva.

Na ovoj izložbi predstavljen je i golub listonoša. “Inicijativom naših uzgajatelja je potvrđena i nova pasmina – hrvatski listonoša. Od drugih pasmina se razlikuje po glavi, nozdrvama, čelu i vratu.”, dodaje Pavišić.

Ove godine je predstavljena i specijalna izložba goluba gušana, a hrvatski uzgajatelji u toj kategoriji uvijek budu na prvim mjestima. Kako govori Pavišić, broj izlagača bio bi i veći da trenutno ne haraju bolesti i ptičja gripa zbog koje je zabranjen promet životinjama.

Kako je bilo na izložbi, pogledajte u galeriji u nastavku:

Objava FOTO Na izložbi malih životinja prikazano gotovo 1000 eksponata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.