Prijava

Vaša prijava

Za bolju zajednicu: Kroz projekt “Zaželi” zapošljavaju žene i pomažu starijima

[]

Općina Pokupsko je s početkom godine započela provedbu treće faze projekta “ZAŽELI” – program zapošljavanja žena na području Općine Pokupsko. Projekt je započeo potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Vrijednost projekta je 78.687,37 € (592.870,00 kn), a u cijelosti bespovratna sredstva za Općinu Pokupsko osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%)

Ovim programom žele omogućiti zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Cilj projekta je zapošljavanje 12 žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja koje su na tržištu rada u nepovoljnom položaju, sa zadatkom da se na području Općine Pokupsko pruže pomoć u kući za 72 starije i nemoćne osobe. Cilj je i osnaživanje radnog potencijala 12 teže zapošljivih žena, te ublaživanje posljedica njihove nezaposlenosti, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje socijalne uključenosti krajnjih korisnika.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Zagreb i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica. Razdoblje provedbe projekta je do 2.rujna 2023. godine.

Program Zaželi u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politike zapošljavanja država članice EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci unutar kojih je planirano da će žene iz ciljne skupine biti zaposlene na određeno vrijeme od 6 mjeseci, dok je preostalo vrijeme predviđeno za obavljanje administrativnih i tehničkih aktivnosti.

Više informacija možete dobiti na broj 099 3322 124, Jurica Skender, voditelj projekta te na e-mail – euprojekt@pokupsko.hr.

 

Objava Za bolju zajednicu: Kroz projekt “Zaželi” zapošljavaju žene i pomažu starijima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.