Prijava

Vaša prijava

Građani pokrenuli inicijativu “Za djecu”: Žele izmjene Zakona o dječjem doplatku

[]

S početkom siječnja pokrenuta je građanska inicijativa “Za djecu” unutar koje se potpisuje peticija s ciljem izmjena Zakona o doplatku za djecu. Za sada je peticiju potpisalo više od 50 tisuća ljudi diljem Hrvatske, a sve sa željom da se za djecu prilagodi standard na razini Europske unije.

Zahtjevi koje navode su dječji doplatak za svako dijete, povećanje iznosa doplatka za minimalno 50 eura, povećanje uvećanog doplatka na sve stupnjeve oštećenja te na ukidanje cenzusa. Žele i da se uvede više dohodovnih razreda po uzoru na zemlje Europe.

” Dječji doplatak u Hrvatskoj iznosi mizernih od 199 do 299 kuna ili po novome između 25,87 i 38,90 eura. Cenzus je takav da mnoge obitelji ostaju bez dječjeg doplatka unatoč tome što su zbog malih primanja na pragu socijalnih slučajeva. Ovom peticijom dajemo mogućnost vladajućima da neke stvari promjene – imaju više mogućnosti… “, navode u opisu peticije, a u Facebook grupi, koja trenutno okuplja gotovo 100 tisuća korisnika, ističu brojne nelogičnosti i poteškoće za roditelje po pitanju dječjeg doplatka.

Peticiju i više informacija možete pronaći ovdje.

Objava Građani pokrenuli inicijativu “Za djecu”: Žele izmjene Zakona o dječjem doplatku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.