Prijava

Vaša prijava

U Galeriji Galženica otvorena izložba “Neustrašive žene”

[]

U utorak navečer je u Galeriji Galženica održano svečano otvorenje pop-up izložbe “Neustrašive žene:100 žena koje su promijenile Hrvatsku”. Galerija Galženica uljepšana je s ukupno 100 ilustracija koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Tema radova su upravo neustrašive žene, značajne žene iz povijesti i sadašnjosti naše zemlje. Izložba se temelji na knjigama “Priče o neustrašivim hrvatskim ženama” (2019.) autorice Tatjane Barat i “Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku” (2020.) autorice Rosie Kugli u izdanju Naklade Iris Illyrica urednice Ivane Glavaš Bakija.

Najveći fokus je na edukativnom karakteru ovog projekta koji je do sada obišao Hrvatsku. Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol, inicijatorica projekta Ivana Glavaš te glavna urednica Naklade Iris Illyrica i Željka Mezić – suorganizatorica projekta i urednica kataloga uz Sonju Švec Španjol.

Izložba u Galeriji Galženica ostaje otvorena do u Velikoj Gorici otvorena do ponedjeljka, 23. siječnja 2023. godine. Nakon Velike Gorice gostovat će još u devet hrvatskih gradova.

Objava U Galeriji Galženica otvorena izložba “Neustrašive žene” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.