Prijava

Vaša prijava

Zračnu luku i Zagreb bi za par godina mogla povezivati željeznička pruga

[]

Još u listopadu prošle godine bilo je govora između Ministarstva i Grada Zagreba o tome kako je potrebna bolja povezanost Zračne luke u Velikoj Gorici i glavnog grada Hrvatske. Danas je prijavoz moguć autobusnim linijama te taksi prijevozom.

Govora je do sada bilo o uvođenju tramvaja, koji je u nekom trenutku trebao prolaziti i cijelom Velikom Goricom, no od toga, čini se, ništa. Upravo tog pitanja povezanosti danas se na konferenciji Vlade dotaknuo ministar Oleg Butković. Govori kako je najbolje rješenje željeznička pruga.

Moje mišljenje je bilo od početka da nije najbolje rješenje povezivati tramvajem zračnu luku s centrom grada. Proveli smo sastanak s Tomaševićem i zaključili smo da je bolje provesti željeznicu. Riječ je o malom dijelu, dakle malenoj investiciji. To ćemo vjerojatno financirati iz EU fondova, neće nam trebati grad za to. Trebat će nekoliko godina da se to izgradi” zaključio je ministar.

Objava Zračnu luku i Zagreb bi za par godina mogla povezivati željeznička pruga pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.