Prijava

Vaša prijava

Noć muzeja u Galeriji Galženica uz otvorenje izložbe kipara Mladena Mikulina

[]

Ovogodišnjoj Noći muzeja koja se održava diljem Hrvatske će se pridružiti i Galerija Galženica. Manifestacija Noć muzeja održati će se u petak 27. siječnja, a taj će dan Galerija biti otvorena za posjetitelje od 18 do 23 sata. U sklopu Noći muzeja biti će predstavljena monografija poznatog velikogoričkog kipara Mladena Mikulina, te svečano otvorena njegova izložba.

No osim samo predstavljanja monografije i otvaranja izložbe, posjetitelji će se moći i sami okušati u likovnom stvaralaštvu radom na skupnom umjetničkom djelu.

Raspored događanja tijekom Noći muzeja u Galeriji Galženica:

  • 18:00 / Dvorana Galženica – Predstavljanje monografije kipara Mladena Mikulina
  • 19:00 / Galerija Galženica – Svečano otvorenje izložbe kipara Mladena Mikulina
  • 19:30 – 23:00 / Galerija Galženica – Izrada skupnog umjetničkog djela – Pod stručnim vodstvom umjetnice Tare Stanić, posjetitelji će se moći uključiti u izradu skupnog umjetničkog djela nadahnutog radom iz fundusa Galerije Galženica

Kustosica izložbe kipara Mladena Mikulina je Tea Gudek Šnajdar, povjesničarka umjetnosti. Ovom izložbom pružit će se presjek Mikulinovog opusa od ranijih radova nastalih u drugoj polovici 1980-ih, pa sve do onih recentnijeg datuma.

Mladen Mikulin isključivi je izvođač svojih kipova, te ih stvara od ideje do konačne izvedbe. Zbog suženog izbora motiva, te većih dimenzija skulptura, radovi mu odišu monumentalnošću. Živi i radi na svom imanju u Vukovini pored Velike Gorice. Profesor je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Na izložbi će se predstaviti izbor iz Mikulinove dugogodišnje karijere, koji će pružiti odličan uvid u rad ovog kipara. Ovaj umjetnik autor je više javnih skulptura i u Velikoj Gorici (Ptica, na zemlji (1988.), Stjepan Radić (1999.), Kalvarija (2002.), Franjo Tuđman (2005.), Golubica, spomenik palim braniteljima Velike Gorice (2008.), Franjo pl. Lučić (2009.).

Izložba ostaje otvorena do 24. 3. 2023.

 

Objava Noć muzeja u Galeriji Galženica uz otvorenje izložbe kipara Mladena Mikulina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Nova pobjeda juniora

Završna školska priredba