Prijava

Vaša prijava

Gorički Maratonci nadmoćno drže prvo mjesto i u najtežim uvjetima

[]

Svakog ponedjeljka pišemo o trkačima Maraton kluba Velika Gorica koji sudjeluju na Samoborskoj ligi. Ekipno skupljaju bodove iz vikenda u vikend te se mogu pohvaliti kako nadmoćno drže prvo mjesto i u 9. kolu. Subotnja utrka održana je na snježnim obroncima Samoborskog gorja, sa startom i ciljem kod Kleti Poljanica. U nedjelju je održan zimski polumaraton u Varaždinu gdje je nastupilo četvero njihovih članova.

“Zbog puno snijega dugačka staza od 15km bila je neprohodna pa je svih stotinjak trkača nastupilo na kraćoj 8-kilometarskoj stazi. U teškim uvjetima probijanja po snijegu bilo je više hodanja i puzanja nego trčanja, no to su čari traila i to je odgovaralo velikogoričkim trkačima koji su skupili najviše bodova do sad. Ekipa je bila najbolja u ovom kolu.”, govore iz Maraton kluba.

Najbolji pojedinačni nastup imali su brat i sestra Matej i Vedrana Janjić, osvojivši drugo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji trkača duge staze. Jasna Mikulić bila je treća među ženama, a Hrvoje Mikulić šesti među muškima. Bodove za ekipu još su osvojili Kristina Terzić (10.), Marijan Malčević (12.) i Goran Novak, koji je ozlijeđen istrčao tešku stazu i stigao posljednji, no sa svojih skromnih ali bitnih pet bodova doveo je MKVG na prvo mjesto.

Na Varaždinskom zimskom polumaratonu je najbolje plasirana bila Jasminka Zvonar, koja je utrku završila za 1:46:35 te zauzela pobjedničko postolje u kategoriji Ž55. Muški predstavnici su se držali zajedno u grupi pa su svi prošli ciljem unutar jedne minute razmaka. Tu su bili Darko Kovač (2:01:55), Zvonimir Migić (2:02:29) i Dario Gustetić (2:03:09).

 

Objava Gorički Maratonci nadmoćno drže prvo mjesto i u najtežim uvjetima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Predstavljanje knjige: Muškarci imaju P.

Naši vrijedni djelatnici uredili okoliš škole!