Prijava

Vaša prijava

Noć muzeja u našem gradu: Brojni posjetitelji uživali u bogatom programu Muzeja Turopolja

[]

Noć muzeja u našem gradu ponovno je okupila brojne građane u šetnji i istraživanju naše kulture. Kako nam govori Margareta Biškupić Čurla, ravnateljica Muzeja Turopolja, posjetitelji su stizali iz Velike Gorice, okolice i Zagreba. Mnogi od njih stigli su pogledati stalni postav Muzeja i izložbu „Svije(s)t baštine“, ali i sudjelovati na nekom dijelu zabavnog programa koji su pripremili za ovu posebnu večer.

Prošle godine smo imali samo vanjski program, a ove godine smo ponovno u starom obliku. Svake godine imamo zajedničku temu, ove godine je jedna vrlo važna i široka. Znakovita je jer daje očit, ali potreban naglasak koliko su muzeji važni za naš civilizacijski razvoj. Daju nam uvid u to koliko smo različiti, a opet isti. Naša izložba “Svije(s)t baštine” baš odlično pristaje uz taj koncept jer daje presjek naših zbirki, od najranije arheologije do današnjeg dana.”, govori Biškupić Čurla. Kaže da je najviše veseli kada dolaze građani i Muzej Turopolja nazivaju “svojim muzejom”. “To je toliko lijepo, veseli nas jako. Mnogo je gostiju iz Zagreba. Često puta se čini kao da smo daleko, no očito smo dovoljno blizu i ljudi vole doći ovdje.”, navodi i dodaje kako su ponosni što i ove godine imaju bogat program kroz koji mogu predstaviti svoje sugrađane.

Početak programa bila je predstava Ane Katulić i Anite Pukanić “Lektira na oko”, a uslijedila je radionica logopedskog kabineta Jezičak „Dođi, vidi, izumi!“. Mnogo se građana okupilo na koncertu Umjetničke škole Franje Lučića, a onda i na projekcijama kratkih filmova i video spotova. Završetak večeri bio je koncert Ansambla Jane.

Objava Noć muzeja u našem gradu: Brojni posjetitelji uživali u bogatom programu Muzeja Turopolja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.