Prijava

Vaša prijava

Sanirat će se 60 kilometara prometnica na području Zagrebačke županije

[]

Dana su u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisani ugovori za vraćanje u ispravno radno stanje prometne infrastrukture oštećene u potresu na području Zagrebačke županije vrijedni 28,5 milijuna eura. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU, a nositelj je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije. Ravnatelj Županijske uprave, Tomislav Landeka, danas je potpisao ugovore s predstavnicima izvođača radova.

Ovim projektom će se sanirati 35 klizišta, 32 mosta i propusta te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara na području Zagrebačke županije. Ministar Butković je podsjetio kako je ministarstvo ugovorilo 39 projekata vrijednosti oko 108 milijuna eura vezanih uz prometnu infrastrukturu, dodavši kako očekuje da će po pitanju prometne infrastrukture država biti u stopostotnoj realizaciji i da će se potrošiti dostupna sredstva.

Novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić izjavio je da je za obnovu javne infrastrukture i javnih zgrada osigurano nešto više od milijarde eura, skraćene su procedure te značajno smanjen broj dokumenata koji su potrebni za proces obnove.

Objava Sanirat će se 60 kilometara prometnica na području Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Školsko Natjecanje iz matematike