Prijava

Vaša prijava

Još su vruće! Objavljeno 20 novih pjesama VGF-a


Zagli me nježno, Turopoljske violine, Tu bum zanavek, samo su neke od 20 novih skladbi koje će zasvirati na ovogodišnjem Velikogoričkom glazbenom festivalu. Studio u kojem su skladbe nastajale doslovce je bio otvoren non-stop.

– Studio je funkcionirao od 0 do 24 sata, u tri smjene, kako bi završili sve pjesme i izdali CD-e. Pjesme se trebaju vrtiti i na radio postajama. Uvijek smo u cajtnotu, u glazbi je to tako – kaže umjetnički ravnatelj festivala Ivica Potočnik.

Razlog tome je želja za savršenstvom jer se niti jedna nota ne smije prepustiti slučaju. Nakon mnogo rada na pjesmama, one sada doista i zvuče savršeno.

– Imamo 20 lijepih pjesama koje su na nivou dosadašnjih festivala. Neke su možda bolje, druge malo lošije, ali u svakom slučaju mislimo kako smo poboljšali kvalitetu i proširili progra. Na festivalu ima nekih novih lica, autora i izvođača – napominje Potočnik.

vgf1

U orkestru sviraju tri violine. Koncert majstor Festivala Anton Stašić, prva je violina orkestra.

– Veseli me suradnja s velikogoričkim festivalom jer to je moj grad i tu živim. Drago mi je da sam dobio poziv za suradnju, ovo nam je druga godina. Nadam se da ću festivalu dati značajan doprinos – kazao je Stašić.

– Violina je instrument bez kojeg nema spoja s tradicijom. One su ovdje bile i prije tambura i nekih drugih instrumenata. Poznati su guci, ne samo u Turopolju već i šire. Mi njegujemo tu tradicionalnu glazbu i pokušavamo učiniti sve da ta glazba bude prepoznatljiva s našim podnebljem – dodaje Ivica Potočnik.

Glazbenici velikogoričkog festivala slušatelje radio postaja pozivaju da svojoj najdražoj pjesmi ili pjesmama daju svoj glas. Ti će se bodovi zbrajati zajedno s onima u dvorani na dan izvođenja, što će predstavljati Nagradu publike. Festival prati i stručni žiri, komisija za glazbu i tekst koja odabire i nagrađuje tri najbolje skladbe Festivala, dodjeljuje nagradu za najbolji tekst, najautentičniju tradicijsku skladbu i najbolju interpretaciju.

7.Velikogorički glazbeni festival održat će se 14. prosinca od 20 sati u sportskoj dvorani srednjih škola.