Prijava

Vaša prijava

Mladi Mihael Pal iz Buševca viceprvak Hrvatske u sportskom penjanju

[]

Mihael Pal, mladić je od 12 godina iz Buševca koji je pronašao svoje mjesto u zanimljivom sportu – penjanju. Ovog vikenda sudjelovao je na Kupu Hrvatske u sportskom penjanju u Kaštel Sućurcu u disciplini „Boulder“ i osvojio visoko drugo mjesto!

Na natjecanju su sudjelovali najbolji penjači iz cijele Hrvatske. Mihael je u izazovnom okruženju postigao odličan uspjeh osvojivši 2.mjesto i jedini je na petoj stazi došao do polovice staze, tako zvane “Zone”.

Mihael je inače član Sportskog penjačkog kluba “Fothia” od svoje pete godine života. Osvaja brojne nagrade na lokalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u svim disciplinama: brzinskom penjanju, boulderu i leadu. Ovu godinu je odlično započeo – početkom veljače ove godine osvojio je prvo mjesto na prvenstvu grada Zagreba u disciplini speed (brzinsko penjanje) gdje je postigao rekord obje staze u svim kategorijama i rekord dvorane, a sada je na Kupu Hrvatske osvojio drugo mjesto.

Boulder je sportsko penjačka disciplina u kojoj se penjači suočavaju sa kratkim ali izuzetno teškim smjerovima, na visinama stijena do 4,5 metara te bez sigurnosnog užeta, ali s podložnom strunjačom za ublažavanje pada.

Sportsko penjanje na umjetnim stijenama sve je popularniji sport među mladima i najbrže rastući sport za koji postoje liste čekanja te je jedna od olimpijskih disciplina.

Objava Mladi Mihael Pal iz Buševca viceprvak Hrvatske u sportskom penjanju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.