Prijava

Vaša prijava

DOM ZDRAVLJA: Ovog mjeseca s radom počinje nova ginekološka ordinacija

[]

Pisali smo početkom siječnja kako je ispostava Doma zdravlja Velika Gorica krenula s procesom otvaranja nove ginekološke i stomatološke ordinacije. Podsjećamo, prikupljali su se potpisi od 9. siječnja kako bi se uz njih i ispunjavanje drugih uvjeta Dom zdravlja mogao prijaviti na natječaj HZZO-a. Za prijavu je bilo potrebno prikupiti potpise četvrtine od normativa pacijentica, što je 1.500 potpisa. Kako nam govori voditeljica ispostave Doma zdravlja, Ljubica Zrno, prikupljeno je oko dvije tisuće potpisa. Ovo je samo pokazatelj koliko je nova ordinacija ginekologije u velikogoričkom Domu zdravlja bila iznimno potrebna. Do sada su bile otvorene tri ordinacije, a već s polovicom ožujka trebao bi stići novi ginekološki tim. 

“Natječaji su prošli, svi su ugovori potpisani, sva dokumentacija je složena, zaposlenici su tu, a uređuje se i prostor za novu ordinaciju. Sada čekamo poziv iz Zagreba da finaliziramo cijelu priču. Mislimo da će se to već odraditi idućeg tjedna pa će tim uskoro početi, a za drugi ćemo još upisivati.”, govori Zrno te dodaje kako pacijentice koje već imaju svog liječnika ginekologa u Domu zdravlja također mogu doći kod novog tima. Neke od pacijentica već su iskoristile tu priliku.

Što se tiče otvaranja nove stomatološke ordinacije, analiza broja i potreba pacijenata je pokazala da u Domu zdravlja Velike Gorice za time nema potrebe. “Kod stomatologa se uvidjelo da nije potreban tim. Maksimalni broj pacijenata koje liječnici mogu imati je 2345, a mnogi sada imaju 1300. Svi pacijenti koji su se potpisali će biti upisani liječnici Žužul-Horvat. Sada se to sve priprema.”, zaključuje Zrno.

Za upis i više informacija o promjeni liječnika ginekologije možete saznati na broju Doma zdravlja Velika Gorica 01/6379-700.

 

Objava DOM ZDRAVLJA: Ovog mjeseca s radom počinje nova ginekološka ordinacija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dan žena kroz matematiku

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)