Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Ačkar najavio: Lokalni prijevoz će biti besplatan

[]

Jučer smo pisali kako je završen dio postupka zaprimanja ponuda za natječaj Grada po pitanju javnog prijevoza. Kako smo najavili, pristigle su dvije ponude – jedna objedinjena od Autoturista i Čazmatransa na oko 14 milijuna eura te jedna od Autotransa na 27 milijuna eura. Iz Grada ističu kako je prema pristiglim ponudama cijena usluge u odnosu na ZET značajno povoljnija. ZET zaračunava 20 kuna po kolnom kilometru, a prema povoljnijoj pristigloj ponudi cijena kolnog kilometra bi bila 12 kuna što je velika razlika.

U vezi navedenog smo poslali upit uredu gradonačelnika za očitovanjem jer su mnogi građani izazvali negodovanje odlaskom ZET-a s lokalnih linija. Kako nam navodi gradonačelnik Ačkar, natječajni postupak ne može komentirati dok ne bude završen i dok ne prođu svi žalbeni rokovi. “Ono što želim poručiti našim sugrađanima jest da će lokalni prijevoz od samog uvođenja novog pružatelja usluge biti besplatan.”, navodi.

Dodaje i kako će se uvesti nove linije prema željezničkom kolodvoru, prema poslovnoj zoni Meridian 16, liniju Velika Gorica – Mičevec koja će prolaziti kroz Veliku Mlaku, kao i kružnu liniju po samom naselju Velika Gorica. Upravo onako kako su i građani tražili.

Kako smo jučer pisali, što se tiče linija prema Zagrebu, kako linija iza same Gorica (268,290 i 330), tako i onih iz ostalih naselja koje idu u Zagreb, na njima će uslugu prijevoza i dalje obavljati ZET.

Objava Gradonačelnik Ačkar najavio: Lokalni prijevoz će biti besplatan pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.