Prijava

Vaša prijava

ŽIVOT IZNAD OBLAKA: Iskoristite priliku i prijavite se za ovaj posao iz snova

[]

Postoje različiti poslovi, no rijetki su oni na kojima uopće nemamo osjećaj da radimo. Takav je upravo radni dan kabinske posade u novoosnovanoj zrakoplovnoj kompaniji Fly AIR41. Jelena Križan koja obavlja funkciju direktorice poslovnog razvoja, a ujedno je i instruktor kabinske posade zrakoplova, ispričala nam je kako su trenutno u potrazi za novim zaposlenicima. U potrazi su za oko 40 novih članova kabinske posade zrakoplova te oko 20 pilota i časnika.

Fly AIR41 trenutno djeluje oko dvije godine, a riječ je o charter kompaniji koja leti iz Njemačke na razne mediteranske lokacije poput Grčke, Tenerifa, Katra pa čak i Selo Djeda Božićnjaka u Finskoj, ali i mnoge druge, gdje god ih zakupe.

 “Trenutno nas je 105 u odjelu kabinske posade zrakoplova, a ukupno imamo četiri zrakoplova u floti i širimo se pa se zato i povećava potreba za novim zaposlenicima.”, objašnjava Križan.

Zaposlenici koji im se priključe će uz zaposlenje i odlične uvjete imati konkretnu priliku za napredak i doškolovanje. “Osobe koje se prijave na natječaj moraju biti punoljetne osobe te moraju imati minimalno završenu srednju školu. Važno je i da imaju izvrsno znanje iz engleskog jezika jer cijela zrakoplovna industrija koristi taj univerzalni jezik.

U tvrtki se koristi hrvatski, no imamo mnogo zaposlenih stranaca pa ipak engleski prevladava. Osobe koje tražimo trebaju voljeti raditi s ljudima jer će većinu svog radnog vremena raditi upravo s ljudima.
Bitan nam je i timski rad jer jedan tim od tri ili četiri osobe radi zajedno po 10,12 sati i bitno nam je da mogu dobro funkcionirati jer su odgovorni za 180 putnika.”,
navodi Križan te dodaje da se može raditi o bilo kojoj srednjoj stručnoj spremi. “Ovdje imamo osobe koje su završile fakultete, one koji su na doktoratu, ali se ovim poslom bave jer to vole.”, dodaje.

Kako izgleda radni dan kabinskog osoblja?

Križan nam je objasnila i kako posao zapravo izgleda. Navodi da članovi posade odlaze na rad u Njemačku na 22 dana te nakon toga imaju devet dana slobodnog vremena. “Ovaj posao je zanimljiv jer ne postoje dva ista radna dana, niti dva ista leta. Nema ljepših izlazaka i zalazaka sunca, ljepših putovanja.

Netko ovo mora probati da bi osjetio o čemu se radi. Svi koji počnu ovo raditi uvijek na neki način ostanu u tome, čak i oni koji možda iz nekih zdravstvenih ili drugih razloga trebaju otići, ipak na neki način ostanu u industriji.”, objašnjava Križan i na vlastitom primjeru potvrđuje tu premisu.

Ona je u zrakoplovnu industriju ušla prije 16 godina s idejom da će se time baviti samo jednu godinu. Međutim, osjećaj adrenalina kada zrakoplov polijeće i slijeće nikada nije prestao: “Taj osjećaj ostane kao da je prvi put. Sama činjenica da si tamo toliko obučen da putnicima možeš biti najsvjetlija točka dana je predivna.

Bilo je mnogo problema s putnicima dok sam radila – mučnine, infarkti… No kada taj stresan dan prođe, znaš da si napravio nešto dobro. A kada let prođe bez incidenata, tada 180 ljudi izlazi iz zrakoplova i zahvaljuje ti na tvom osmjehu i brizi.

Dodaje i da osim užitka u ovom poslu ima mnogo odgovornosti: “Koliko god je najljepši posao na svijetu, ipak je odgovoran i zahtjevan – od školovanja koje se treba proći u slučaju nepovoljnih situacija poput požara, znanja iz prve pomoći, reagiranja kod bilo kakve evakuacije, do psihičke i fizičke spreme koju moraju imati.”

Kao prednost navodi i činjenicu da postoji mogućnost napretka: “Osobe koje postanu član posade zrakoplova nakon godine dana stječu uvjete da postanu voditelji kabinske posade zrakoplova. Svaki tim mora imati jednog voditelja, a postoje i instruktori koji uče nove ljude. Tvrtka neprestano radi na unaprjeđenju djelatnika karijerno i samih sebe. S ovime se dobiva veliko iskustvo”, zaključuje Križan i poziva sve one koji su se pronašli u ovim redcima da se prijave za posao. Garantira im dobar posao, odlične uvjete, najljepše zalaske sunca i osobni napredak na mnogim poljima.

Svoje životopise i motivacijsko pismo mogu poslati na e-mail: hr@flyair41.com

Objava ŽIVOT IZNAD OBLAKA: Iskoristite priliku i prijavite se za ovaj posao iz snova pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.