Prijava

Vaša prijava

Nadomak medalje: Mladi kadeti i juniorke uspješni na Prvenstvu Hrvatske

[]

Gotovo svakog vikenda pišemo o članovima Maraton kluba Velika Gorica koji nastupaju na brojnim krosevima i ligama, a ovog puta je vrijeme da predstavimo i njihove mlađe članove.

Upravo oni su predstavljali boje Maraton kluba Velika Gorica na Ekipnom Prvenstvu Hrvatske u krosu koje se održalo proteklog vikenda u Medulinu. Kadeti i juniorke su predstavljale klub u tri kategorije i ukupno osvojili 13. mjesto među 28. klubova. Na natjecanju u organizaciji Atletskog saveza Istre i AK Medulin sudjelovalo je oko 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a trčalo se 12 utrka u seniorskim, juniorskim i kadetskim kategorijama.

Najbolje pojedinačne rezultate ostvarile su i najviše bodova sakupile juniorke na utrci od 4 kilometra. Tena Petračić bila je 10., Tara Petračić 11., Anja Petračić 15., a Lucija Kišić nije završila. Za ekipni poredak zbrajaju se najbolja tri rezultata pa su tako djevojke ekipno završile na četvrtom mjestu, blizu medalje.

Mlađe juniorke trčale su utrku od tri kilometra i ekipno osvojile sedmo mjesto. Nastupile su Brigita Grčić (20.), Petra Knežević (32.), Lucija Breljak (33.) i Leona Džolić (36.). U ekipnom poretku svih žena i djevojaka, osvojile su odlično deseto mjesto među 24 kluba.

U muškoj kadetskoj konkurenciji, na utrci od dva kilometra, MKVG su predstavljali Niko Kelava (36.), Petar Lovrić (37.), Bartol Pavelić (42.) i Kristijan Matić (46.), osvojivši ekipno deveto mjesto u toj utrci i 19. mjesto generalnog poretka muških trkača cijelog prvenstva.

Info: Maraton klub VG

Objava Nadomak medalje: Mladi kadeti i juniorke uspješni na Prvenstvu Hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.