Prijava

Vaša prijava

Devet nagrada za učenike Umjetničke škole u Varaždinu

[]

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića su od srijede, 22. ožujka, sudjelovali na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind&Brass u Varaždinu. U desetak dana ovo natjecanje okupilo je više od 600 mladih glazbenika, a učenici goričke Umjetničke škole ponovno su pokazali svoje odlično znanje. Ukupno su u proteklih sedam dana osvojili ukupno četiri prve nagrade, dvije druge nagrade i tri treće nagrade.

Flautistica Gabrijela Lovrić prvog dana natjecanja osvojila je treću nagradu u zahtjevnoj kategoriji F, predstavivši se djelima Markovića, Bacha i Mouqueta!

U Kategoriji B u disciplini flauta Laura Markulin Alija osvojila je prvu nagradu, a Vida Paro treću nagradu.

Trubači su za vikend osvojili izvanredne rezultate. Alen Naglić osvojio je 2. nagradu u C kategoriji, Veronika Kantarević prvu nagradu u D kategoriji, Stefan Gjorgiev prvu nagradu i prvo mjesto u E kategoriji i Tibor Rajtarić treću nagradu u F kategoriji.

“Zbog zahtjevnog programa koji sviraju, Stefan i Tibor natjecali su se u višim kategorijama od svoje dobne skupine, a Tibor se tako natjecao i sa studentima.”, ističu iz Umjetničke škole.

Helena Kantarević, učenica roga, je osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto u C kategoriji. Marta Srebrenović, učenica saksofona osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natjecanju puhača.

Uz njih su bile korepetitorica Iva Šorša, nastavnica Antonija Jurin Starčević, nastavnik Marko Malivuk Jovanović i korepetitor Krešimir Starčević.

Objava Devet nagrada za učenike Umjetničke škole u Varaždinu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.