Prijava

Vaša prijava

FOTO Mladi djeluju za buduće generacije: Posadili oko 2.000 sadnica u Turopoljskom lugu

[]

Danas je sadnjom oko 2.000 mladica hrasta lužnjaka u Turopoljskom lugu, u suradnji s Hrvatskim šumama do.o.o., Šumarija Velika Gorica, Turopoljska udruga skauta završen projekt „Šumoborci“. Pisali smo kako je kroz ovaj projekt do sada već obogaćen Turopoljski lug te kako su u projektu sudjelovali učenici Zagrebačke županije, ali i našeg grada. Osim srednjoškolaca, danas su u sadnju uključeni osnovnoškolci koji su na terenu sami otkrili važnost ovakvih akcija.

Predsjednik Turopoljske udruge skauta “Tur” Alen Konjević navodi kako je ovo važan i dugoročan projekt: “Ove godine po prvi puta imamo financijsku podršku Grada Velike Gorice, a Zagrebačka županija nam je osigurala sredstva za sličan projekt sa srednjoškolcima. Uključen je velik broj učenika u osam škola u kojima su odrađene i edukacije o klimatskim promjenama i općoj koristi šuma te o tome koje promjene trebamo učiniti kako bi smanjili štetne posljedice. Interes je za pošumljavanje bio daleko veći od očekivanog. Djeca su odradila kvalitetan i ozbiljan posao. Drago mi je što su i učenici ozbiljno shvatili ovaj posao.”, govori nam Konjević te iskazuje nadu da će se s ovakvim edukativno-ekološkim djelovanjem nastaviti jer se pokazalo da za time ima potrebe jer to jamči kvalitetu života budućih generacija.

Tako je danas u sadnju na području Turopoljskog luga uključeno oko 200 učenika iz osam osnovnih škola s područja grada Velike Gorice, a obišao ih je i gradonačelnik. “Ova akcija je primjer i poticaj svima ostalima te možda najbolji odgovor na današnje vrijeme i poticanje svijesti o pošumljavanju i ekologiji. Velike pohvale dajem skautima koji nizom akcija, ali i današnjom akcijom obogaćuju ovaj dio našeg grada gdje je vidljivo da su stabla porušena. A bitno je da tamo gdje su porušena da su posađena nova.”, objašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar te zahvaljuje predsjedniku Turopoljske udruge skauta “Tur” Alenu Konjeviću na entuzijazmu te ističe da imaju punu podršku Grada.

To su mladi ljudi koji danas sade, ne za sebe ili mene, već to sade za svoju djecu i svoje unuke. Ovo je ozbiljan i dugoročan projekt.”, za kraj ističe Konjević.

Objava FOTO Mladi djeluju za buduće generacije: Posadili oko 2.000 sadnica u Turopoljskom lugu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.