Prijava

Vaša prijava

Volite stripove? Dođite na besplatnu radionicu uz strip umjetnicu Irenu Jukić Pranjić

[]

U sklopu otvorenja izložbe i promocije strip albuma “Migracije – hommage Dragutinu Trumbetašu” će se u Galeriji Galženica održati besplatna radionica izrade stripa. Radionicu će voditi Irena Jukić Pranjić, strip umjetnica i profesorica izbornog predmeta Strip na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Radionica će se održati u subotu, 15. travnja od 10 do 12 sati, a sudjelovanje je besplatno. S obzirom na ograničen broj sudionika na 20, potrebne su prijave, a preporučena dobna skupina je +18 godina. Na radionicu se možete prijaviti putem maila galerija.galzenica@pouvg.hr.

Irena Jukić Pranjić rođena je 1973. godine u Bjelovaru. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Stripove objavljuje od 1997. godine. Autorica je strip-albuma Protuotrov i Emisija emocija (2×2, 2015.). Autorica je i glavna urednica antologije Ženski strip na Balkanu (Fibra, 2010.). Urednica je i redateljica dokumentarnog televizijskog serijala Strip u Hrvatskoj (HRT3 2014/15 – 30 epizoda, te 2016/17 – 20 epizoda). Ilustrirala je brojne slikovnice, udžbenička izdanja te dječje časopise. Za strip i ilustraciju višestruko je nagrađivana.

Podsjećamo, izložba “Migracije – Hommage Dragutinu Trumbetašu” otvara se ovog petka, 14. travnja, u 19 sati, a ostaje otvorena sve do 19. svibnja 2023. godine. Na izložbi će se prikazati stripovi 19 umjetnika koji su svoje stripove posvetili Trumbetašu i njegovom najpoznatijem ciklusu grafika „Gastarbeiter“.

Objava Volite stripove? Dođite na besplatnu radionicu uz strip umjetnicu Irenu Jukić Pranjić pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.