Prijava

Vaša prijava

Plesni odjel Umjetničke škole Franje Lučića slavi 20 godina djelovanja

[]

Ovi tjedni u Velikoj Gorici zaista su slavljenički, uz Pučko otvoreno učilište koje obilježava Lučićeve dane, proslavu će idućeg tjedna imati i Plesni odjel Umjetničke škole Franje Lučića. U periodu od 24. do 29. travnja obilježavaju 20. godina djelovanja.

U travnju 2002. godine odobrenjem Ministarstva prosvjete i športa za izvođenje nastavnog plana i programa srednje glazbene škole osnovana je Srednja glazbena škola, a osnovno glazbeno obrazovanje proširilo se i na ples. Tako ove školske godine slave velikih 20 godina plesnog odjela kad se ples slavi i međunarodnoj razini.

“Naši sadašnji i bivši maturanti okupiti će se u jednoj lijepoj priči koja uključuje radionice, filmsku večer, razmjenu iskustava, a sve će biti okrunjeno izložbom fotografija koje prikazuju dvadeset godina plesnih uspomena i gala plesnom večeri.”, govori nam Ana Genzić voditeljica plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića.

Kroz idući tjedan organizirane su radionice nastavnika plesnog odjela u razredima kojima inače ne predaju ili na teme koje inače nisu dio nastavnog plana i programa dok će im se pridružiti i neki njihovi bivši maturanti sa svojom ekspertizom. To će biti Jelena Guštin – suvremeni ples, Marija Lučić – hip hop, Fran Žuglić – step, Sara Ugrinić – jazz, Martina Terzić – suvremeni ples. Eleonora Magdalena Vrdoljak održat će predavanje povijesti plesa za starije razrede srednje škole, a Rebeka Kardoš, bivša maturantica, održat će predavanje za nastavnike.

Zanimljiv i najveći događaj će biti i otvorenje izložbe fotografija 29. travnja u 17 sati. Riječ je o fotografijama koje su nastale u periodu aktivnog rada odjela. Iste večeri u 18 sati će se održati Gala večer plesa u Pučkom otvorenom učilištu na kojoj će nastupiti bivši učenici škole. U organiziranju gala večeri pomogla je njihova bivša učenica i novinarka Tina Ozmec Ban.

Na vama je samo da dođete i uživate u nastupima koje su pripremili.

Objava Plesni odjel Umjetničke škole Franje Lučića slavi 20 godina djelovanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.