Prijava

Vaša prijava

Izradio prigušivač, stavio ga na pušku pa ilegalno harao goričkim šumama

[]

Velikogorička policija jutros je izvijestila o protuzakonitom lovu uz kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja i izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari koji se dogodio na našem području.

Kako navode, događaj je prijavljen 1. svibnja, a dojava je glasila da su u šumi Popovka u Petini uočene osobe koje provode nezakonit lov. Dolaskom na mjesto događaja i brzom intervencijom policijskih službenika zatečeno je osobno vozilo s dvojicom počinitelja. Riječ je o hrvatskim državljanima 43 i 39 godina starosti s područja Grada Zagreba, a koji su s ciljem odstrjela došli u goričku šumu. Odstrijelili su jednu srnu koju su prebacili u prtljažnik.

Utvrđeno je i da je jedan od muškaraca na pušku ugradio prigušivač koji je samostalno izradio zbog čega je utvrđeno i dodatno kazneno djelo.

Protiv obojice je podnesena kaznena prijava za lov, a za vlasnika puške i dodatna za nedozvoljeno posjedovanje, odnosno, izradu oružja.

Objava Izradio prigušivač, stavio ga na pušku pa ilegalno harao goričkim šumama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.