Prijava

Vaša prijava

18-godišnjak napuhao 1,26 promila, oduzeta mu vozačka

[]

Gorička policija oduzela je vozačku 18-godišnjem mladiću koji je u subotu oko 1:35 zaustavljen u Rakarskoj ulici. “Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,26 g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, isključen je iz prometa i podnijet je Prekršajni nalog”, javljaju iz Policije.

Jedan je vozač recidivista u prometu uhićen radi počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, te je uz Optužni prijedlog prepraćen na prekršajni sud. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

U dane vikenda dogodila se jedna prometna nesreća, a policija je u akciji “Pojačani nadzor vozila” utvrdila 50 ciljanih prekršaja i to dva prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, čak 43 prekršaja prekoračenje brzine kretanja, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 64 prometna prekršaja.

Objava 18-godišnjak napuhao 1,26 promila, oduzeta mu vozačka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.