Prijava

Vaša prijava

Danas je Međunarodni dan obitelji

[]

Odlukom Ujedinjenih naroda, 15. svibnja obilježava se kao Međunarodni dan obitelji. Ovaj dan prilika je za podizanje svijesti o važnosti obitelji koja je temelj svakog društva, ali i proširivanje znanja o društvenim, ekonomskim i demografskim procesima koji utječu na obitelji. Obitelj je zajednica ljudi koji se vole, poštuju, podržavaju i međusobno pomažu, pruža osjećaj pripadnosti i identiteta te ima ključnu ulogu u oblikovanju vrijednosti i uvjerenja pojedinaca.

Iz obitelji kreće razvoj i odgoj djeteta, tu uče o zajedništvu, toleranciji, empatiji… Kod djece je izuzetno važno već od najranije dobi osvještavati važnost obitelji, vrijednost roditelja, braće i sestara te svih ostalih članova zajednice.

Ove godine su Ujedinjeni narodi posebno usredotočeni na demografske promjene kao jednog od najvažnijih trendova današnjice koji utječe na život i dobrobit obitelji diljem svijeta. Poboljšanje standarda obitelji i stvaranje preduvjeta za kvalitetan obiteljski trebao bi  biti jedan od prioriteta svake države, stoga je nužno kontinuirano provoditi brojne mjere s ciljem usklađivanja privatnog i poslovnog života, poticanja zapošljavanja i samozapošljavanja.

Objava Danas je Međunarodni dan obitelji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.