Prijava

Vaša prijava

SDP uoči ciljanih izmjena UPU i PP: Trebamo ozbiljnu raspravu čim prije!

[]

Uoči sjednice Gradskog vijeća na čijem je dnevnom redu i odluka o ciljanim izmjenama i dopunama Urbanističkog i Prostornog plana Velike Gorice, gradska organizacija SDP-a iznijela je svoje viđenje o ovoj temi. Smatraju da su ciljane izmjene samo „krpanje rupa“, kako to nije cjelovito rješenje, zbog čega pozivaju na aktivniji i sveobuhvatniji dijalog i javni raspravu.

„Dok god se ne pokrenu cjelovite izmjene UPU-a i dalje će se na parcelama događati betonizacija, narušavati prostorni odnosi i vizure naših naselja“, rekao je potpredsjednik Gradskog vijeća, Ozren Robić.

SDP-ovci su aktivno sudjelovali i u javnoj raspravi uoči donošenja ciljanih izmjena i dopuna, a njihove su primjedbe djelomično i uvažene. Jedna od važnijih je ona o povećanju zelenila na čak 35 posto, jer mišljenja su kako je dosadašnjih 20 (negdje i 10 posto) bilo premalo. Osim toga, SDP-u je, dodaju, prošla i primjedba da od ukupne količine zelenila veći dio zauzima prirodno zelenilo.

„Oni su djelomično uvažili primjedbu i vratili prirodno zelenilo, ali uz dodatak da na tim višestambenim parcelama 15 posto zelenila može biti iznad garaža. Nismo ni s tim sretni, ali je to u odnosu na prvi prijedlog bolje rješenje“, rekao je predsjednik SDP-ovog kluba vijećnika, Ivo Jelušić.

Iako će nakon sjednice vijeća u četvrtak ove ciljane izmjene i dopune vrlo vjerojatno biti prihvaćene, SDP-ovci poručuju kako je potrebno čim prije otvoriti ozbiljniju javnu raspravu o stanju u prostoru jer se vizura grada, u ovim aktualnim uvjetima, rapidno mijenja, zaključuje vd predsjednica Ivana Mlinar.

Objava SDP uoči ciljanih izmjena UPU i PP: Trebamo ozbiljnu raspravu čim prije! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Nogometaši NK Gorica u našoj školi

Nova TV o mraclinskim provalama