Prijava

Vaša prijava

U planu nove specijalističke ambulante u goričkom Domu zdravlja

[]

Gordan Kompes postavio je tijekom aktualca na današnjoj sjednici Gradskog vijeća pitanje u kojoj je fazi projekt polikliničkog centra u Velikoj Gorici te kada građani mogu očekivati bolju zdravstvenu skrb, bržu dijagnostiku i obavljanje određenih specijalističkih zahvata u našem gradu. – Naša primarna zdravstvena skrb kroz Dom zdravlja i Hitnu medicinu je, nažalost, pod ingerencijom Zagrebačke županije, a ne Grada Velike Gorice, ali nas to neće spriječiti da poduzmemo sve što možemo. Osnovana je radnja skupina i obavljen je niz razgovora s doktorom Večeslavom Bergmanom, ravnateljem Doma zdravlja Zagrebačke županije. – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar, a nešto više pojasnio je potpredsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Lovrić koji je s radnom skupinom radio na rješenju pitanje zdravstva u Velikoj Gorici.

Lovrić je istaknuo da je Grad tu u jednu ruku nemoćan jer otvaranje novih ambulanti može biti isključivo na inicijativu državnih ili županijskih tijela. – Radna skupina ipak je nešto pokrenula, s dr. Bergmanom dogovaramo da se oslobodi oko 400 metara kvadratnih unutar velikogoričke ispostave Doma zdravlja, a koje bi mogli iskoristiti za otvaranje novih specijalističkih ambulanti. – rekao je Lovrić.

Što se tiče ideje o jedinstvenom medicinskom centru koji bi u jednoj zgradi imao i dijagnostiku i poliklinike, Lovrić je rekao da to trenutno nije moguće realizirati, između ostalog i zbog zakonskih okvira, ali se nada da bi takav projekt mogao bit ostvariv za nekih šest – sedam godina.

Objava U planu nove specijalističke ambulante u goričkom Domu zdravlja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.