Prijava

Vaša prijava

Predstavljen 75. broj lista ŽIR

[]

Brojni školarci i njihovi roditelji s veseljem su dočekali izlazak 75. broja ŽIR-a, časopisa osnovnih škola Velike Gorice i susjednih općina Kravarsko, Pokupsko i Orle. Još od 1991. godine, od kad časopis izlazi, učenici kroz literarne, likovne, novinarske i druge radove pokazuju kreativnost, marljivost i moć opažanja društva i svijeta oko sebe uz, naravno, svesrdnu pomoć pedagoških djelatnika.

Radovi su posvećeni prijateljima, školi, obitelji, domovini, zavičaju, ljubimcima, proljeću, ljubavi… – Posebno me veseli što brojni učenici, pogotovo iz škola u manjim sredinama, još uvijek njeguju turopoljski dijalekt pa pišu na domaćoj kajkavštini, čuvajući ga na taj način od zaborava. – ističe urednik Stipo Bilić.

Ovaj broj donosi i osmaše koji se opraštaju od osnovne škole. Učenici ponekad iznenade svojim razmišljanjima koja su veoma zrela za njihovu dob, kaže urednik Žira, a i ovoga puta pristigao je veliki broj radova. – Puno im znači da se njihov tekst ili likovni rad objavi. Pojedine škole slale su radove vezane uz određenu temu, dok smo iz nekih dobili veliki broj isključivo likovnih radova, ali interes postoji, što je pohvalno. – kaže Bilić.

Promocija 75. broja ŽIR-a održana je u Slastičarnici Memy. Tom su prilikom osnovnoškolci iz Velike Gorice i susjednih općina prezentirali svoje radove objavljene u novom časopisu, a svi sudionici simbolično su nagrađeni knjigama primjerenim njihovom uzrastu.

Kao glazbeni gosti nastupili su mladi glazbenici iz Umjetničke škole Franje Lučića.

ŽIR se može nabaviti u školama ili na blagajni POU Velika Gorica.

Objava Predstavljen 75. broj lista ŽIR pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.