Prijava

Vaša prijava

Nastavlja se energetska obnova zgrada

[]

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je 1. travnja 2022. objavilo novi Poziv na dodjelu bespovratnih sredstva „Energetska obnova višestambenih zgrada“, u okviru inicijative 6. Nacionalnog plana opravka i otpornosti Obnova zgrada. Iskazanom voljom suvlasnika/stanara stambenih zgrada kojima upravlja Gradsko stambeno gospodarstvo, prijavljeno je devet zgrada iz Velike Gorice, a sukladno bodovnim kriterijima raspisanog natječaja za tri zgrade je odobreno financiranje te je GSG s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao ugovore za njihovu energetsku obnovu. Odobreno je nešto više od milijun eura bespovratnih sredstava.

Kako javljaju iz GSG-a, u ovoj godini energetsku obnovu započinju s višestambenom zgradom u Slavka Kolara 7. Energetskom obnovom se postiže poboljšanje energetske učinkovitosti uz korištenje obnovljivih izvora energije, smanjuje se potrošnja energije i emisija stakleničkih plinova čime doprinosimo očuvanju okoliša. Odlukom suvlasnika radovi će obuhvaćati: rekonstrukciju vanjske ovojnice – vanjskih zidova i ravnih krovova, rekonstrukciju ovojnice grijanih prostora prema negrijanima te rekonstrukciju sustava unutarnje rasvjete. Očekuju se uštede potrebne energije za grijanje od minimalno 50 % na godišnjoj razini.

Iz GSG-a pozivaju na dostavu ponuda za radove na zgradi u Matije Magdalenića 4 – 14 s pripadajućim prilozima. Pitanja i odgovori potencijalnih Ponuditelja te sve obavijesti o izmjenama i dopunama Poziva na dostavu ponuda bit će objavljeni na web stranici https://fondovieu.gov.hr/nabave.

Objava Nastavlja se energetska obnova zgrada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.