Prijava

Vaša prijava

Vlada RH darovala zemljište za gradnju kampa HNS-a

[]

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice jučer je usvojilo izmjene urbanističkoga plana kojim je omogućena izgradnja nogometnog kampa, a Vlada Republike Hrvatske danas je donijela odluku o darovanju zemljišta Hrvatskom nogometnom savezu za izgradnju kampa. – Ovo je važna odluka ne samo za Grad Veliku Goricu već i za hrvatski sport, za nogomet. – istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Veličina zemljišta na križanju Avenije Ivana Pavla II i velikogoričke obilaznice u državnom vlasništvu veličine je 92 000 metara kvadratnih, a procijenjene vrijednost 4,2 milijuna eura. HNS je dužan realizirati projekt u roku kraćem od pet godina. Ministar Branko Bačić pojasnio je da se podrazumijeva gradnja centra s četiri nogometna igrališta, i multifunkcionalne sportske dvorane te ugostiteljskih sadržaje za smještaj i prehranu korisnika.

– Veliko hvala svima, posebice predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branku Bačiću i predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću. – poručio je na svom fb profilu gradonačelnik Krešimir Ačkar. Inače, Grad Velika Gorica bit će partner u ovom projektu kako bi se što prije realizirao.

Objava Vlada RH darovala zemljište za gradnju kampa HNS-a pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.