Prijava

Vaša prijava

DANI PLESA Dođite na prvi mjuzikl maturanata!

[]

Pred nama su ponovo uzbudljivi Dani plesa, a maturanti Umjetničke škole Franje Lučića pozivaju na javne ispite među kojima se, prvi put, predstavljaju i mjuziklom, ali i izvedbom koreografije scenske prakse koja je vrlo važan predmet njihovog obrazovanja.

Evo rasporeda, pa odaberite:

*22.5. ponedjeljak u 16.00 sati, Scena Gorica*

*Mjuzikl Hokus Pokus*

Nadahnut elementima kultnog obiteljskog filma. Koreografiju su napravili sami učenici, te njihov mentor Damjan Simić, dipl. glumac, koji ujedno potpisuje tekst i režiju.

Prema riječima Damjana Simića: “Glazbeno-scensko djelo, u trajanju od 50 minuta, je nastalo u sklopu fakultativnog predmeta Mjuzikl, kojeg od ove godine učenici mogu izabrati u sklopu svog obrazovanja u Umjetničkoj plesnoj školi Franje Lučića.

Radnja mjuzikla, koji je namijenjen svim uzrastima, govori o skupini tinejdžera koji, na tulumu, greškom prizovu tri sestre vještice čiji su hobiji hranjenje djecom, bacanje mračnih čarolija i dominacija svijetom. Sada naš tinejdžeri moraju smisliti kako se riješiti moćnih vještica i spriječiti ih da se dočepaju knjige čarolija…”

Nastupaju učenici 4. razreda srednje škole Anamarija Cebin, Roko Farkaš,
Lana Ferjančić, Tomislav Jerbić, Sara Kanjuh, Helena Matošević, Laura Sarić
i Lana Šumiga i Jelena Mihajlović učenica 3. razreda srednje škole.

*25.5. četvrtak u 17.00 sati, Scena Gorica*

*Scenska praksa – Povratak Etera*

Prema riječima Aleksandre Madsen;

“Eter je peti element ili kvintesencija koju su opisali drevni filozofi kako bi objasnili prirodne fenomene koji su bili izvan onoga što se može objasniti pomoću četiri fizička elementa, zemlje, zraka, vatre i vode poput širenja svjetlosti i gravitacije. Eterom se smatra materijal koji ispunjava područje svemira izvan zemaljske sfere, intervenirajuća tvar kroz koju signali mogu putovati kao sredstvo komunikacije. U poetskoj personifikaciji, eter je tvar koja nastanjuje prostor izvan nebeske sfere, uključujući carstvo bogova te predstavlja čisti gornji zrak koji udišu Olimpijci.”

Koreografiju i koncept potpisuje nastavnica Aleksandra Madsen dok su izvođači svi učenici 4 razreda srednje škole, plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića.

Objava DANI PLESA Dođite na prvi mjuzikl maturanata! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.