Prijava

Vaša prijava

VIKEND NA CESTAMA Pijan vozio bicikl, dvojica mopedista vozila bez kacige

[]

Za vikend su na području grada provedene pojačane akcije kontrole prometa, a 28 ciljanih prekršaja utvrđeno je akcjom “Pojačan nadzor vozila u dane vikenda”. Zabilježeno je:

– 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
– 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja vozačke dozvole
– 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
– 13 prekršaja prekoračenje brzine kretanja
– 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom

Također je utvrđeno i 11 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 39 prometnih prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Jedan vozač napuhao je iznad 1,50 promila i uz Optužni prijedlog prepraćen je na Općinski sud.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 19.5. u 22,50 sati. Muškarac starosti 42 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom Jurja Dobrile u Velikoj Gorici, a u organizmu je imao više od 2,50 promila alkohola.  Dogodile su se i dvije prometne nesreće.

Policija je provela i akciju „Nadzor vozača motocikala, mopeda,bicikala i osobnih prijevoznih sredstava“, a tu su utvrdili sedam prekršaja. Jedan vozač na biciklu pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepropisnog kretanja bicikla, dva vozača mopeda bez kacige, jedan neregistrirani moped i jedna prebrza vožnja.

Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 6 ostalih prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 13 prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće navedene skupine sudionika.

Objava VIKEND NA CESTAMA Pijan vozio bicikl, dvojica mopedista vozila bez kacige pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.