Prijava

Vaša prijava

Zlato, srebro i bronce za mlade taekwondaše na Prvenstvu Hrvatske

[]

Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete, kadete i mlađe seniore održano je proteklog vikenda, 20. i 21. svibnja, u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanja Reka. Ova prestižna taekwondo manifestacija okupila je ukupno 539 natjecatelja iz 40 klubova širom zemlje pa tako i sportaše Taewondo kluba Velka Gorica.

Sportaši su postigli odlične rezultate uz zlatnu, srebrnu i brončane medalje. Prvog dana natjecanja održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U21 i kadete. U sklopu turnira, četvero hrabrih natjecatelja predstavljalo je gorički klub. Marinela Bašković nastupila je u kategoriji do 46 kg U21, Sara Habijančić u kategoriji do 57 kg U21, Matija Kompes kao kadet, te Lejla Lea Kajfeš kao kadetkinja. Unatoč izazovima koje su pravila Svjetske taekwondo organizacije nametnula kadetima, Matija Kompes je ostvario izvrstan rezultat osvojivši brončanu medalju, Lejla Lea Kajfeš, iako nije uspjela izboriti medalju, ostvarila je solidan plasman zauzevši 5. mjesto na Prvenstvu.

Dvojac mlađih seniorki U21, Marinela i Sara, pružile su izvanredne nastupe na turniru. Marinela Bašković je svladala protivnicu iz Marjana u četvrtfinalu, a u polufinalu je nadmašila natjecateljicu iz Slavonskog Broda. U finalnoj borbi, u kojoj je odluka pala u zadnjim sekundama odlučujuće treće runde, izgubila je od druge predstavnice iz Marjana, osvojivši tako drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore U21.

Sara Habijančić je prikazala iznimne borbe, pobijedivši protivnicu iz Ion-a u Zagrebu u četvrtfinalu, te nadmašivši predstavnicu iz Marjana u polufinalu. U finalnoj borbi bila je bolja od natjecateljice iz Medvedgrada u Zagrebu, čime je postala prvakinja Hrvatske u kategoriji mlađih seniorki U21. Ovaj uspjeh nadovezuje se na Sarine nedavne rezultate, uključujući osiguranje nastupa na europskom U21 prvenstvu. “Naše mlađe seniorke U21, osvojivši zlato i srebro, doprinijele su izvrsnom trećem mjestu našeg kluba u ukupnom ekipnom poretku među 31 klubom koji je sudjelovao na Prvenstvu.”, navode iz kluba.

Drugi dan su se natjecali Katja Kajfeš, Gabriela Bačurin, Ana Marija Đurašin, Paula Kučiš i Matej Turkovića. Unatoč njihovim kvalitetnim nastupima, nažalost, nisu uspjeli osvojiti medalje ovoga puta. Paula Kučiš bila je najbliža postizanju tog cilja, ali je izgubila u borbi za medalju, te je tako osvojila 5. mjesto na Prvenstvu

Ovi rezultati potvrđuju kontinuiranu izvrsnost našeg kluba tijekom proteklih 13 godina, uz osvajanje medalja na Prvenstvima Hrvatske u svim dobnim skupinama, te stvaranje novih hrvatskih prvaka. Još ih čeka seniorsko Prvenstvo Hrvatske ove godine, koje će se održati u listopadu s kojeg se također nadaju donijeti medalju u naš grad.

Objava Zlato, srebro i bronce za mlade taekwondaše na Prvenstvu Hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.