Prijava

Vaša prijava

Pokupsko priprema program za Dan državnosti: Na plaži spremaju vola na ražnju, kotlovinu, stižu tamburaši…

[]

Idućeg utorka, 30. svibnja, se u Hrvatskoj obilježava Dan državnosti u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća. Povodom obilježavanja ovog dana Općina Pokupsko priprema zabavan program za svoje stanovnike i goste.

Kako nam govori načelnik Općine, Božidar Škrinjarić, žele obilježiti ovaj dan na svečan i radostan način. U 10 sati će se održati polaganje vijenaca svim poginulim braniteljima i domoljubima nakon čega slijedi misa. “Nakon mise, oko 13 sati ćemo se automobilima uputiti u kolonu po Općini Pokupsko pa ćemo proći po novouređenim cestama i na taj način vidjeti kako teče obnova, a čime smo jako zadovoljni.”, govori nam Škrinjarić kako će izgledati početak obilježavanja. Nakon kolone vozila kreće prava zabava na već tradicionalnoj lokaciji – obali Kupe.

“Na našoj plaži Stari grad ćemo za naše goste pripremiti domaće specijalitete – imat ćemo vola na ražnju, šarane na rašljama, pohane i pržene smuđeve, kotlovinu, sve domaće. Svirat će cijelog dana naši domaći tamburaši, a i poznata grupa Pirati.”, govori Škrinjarić i dodaje kako je prvo rezanje vola predviđeno oko 14 sati oko ručka, a zabava će potrajati dok god bude voljnih za veselje. Poziva i nada se da će doći svi oni željni zabave kako bi dostojno proslavili Dan državnosti.

Objava Pokupsko priprema program za Dan državnosti: Na plaži spremaju vola na ražnju, kotlovinu, stižu tamburaši… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.