Prijava

Vaša prijava

Članovi Udruge pripadnika 153. briga obišli ratne lokacije Južnog bojišta

[]

Članovi Udruge pripadnika 153. brigade HV obišli su Južno bojište na kojem je 153. brigada HV tijekom 1993. i 1994. godine provodila obrambene aktivnosti u razdoblju od 19. do 21. svibnja. U obilasku je sudjelovalo pedesetak članova Udruge sa svojim članovima obitelji i gostima.

Obišli su Ivanov križ gdje su obnovljena sjećanja na povijesne dane 153. brigade HV – Velika Gorica, potom je uslijedio posjet Konavlima, gradu Cavtatu, te krajnjem jugu Hrvatske – poluotoku Prevlaci. “Obilazak Dubrovnika posebno gradskih zidina sve je oduševio, te odlazak žičarom na brdo Srđ, utvrdu Imperial, sjeverno od grada Dubrovnika. Zadnji dan obilaska, u samom povratku, posjetili smo grad Sinj i veteranski centar Sinj.”, navodi predsjednik Udruge Ivan Zagorac.

Tamo su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomeniku braniteljima Sinja odali počast svim braniteljima Sinja koji su dali život u Domovinskom ratu.

Dojmovi s obilaska ratnih lokacija sa Južnog bojišta, na Ivanovom križu, uz obilaske Cavtata i Dubrovnika i uz besprijekornu organizaciju, ostati će u trajnom sjećanju svim sudionicima. Iz Udruge posebno zahvaljuju Gradu Velikoj Gorici, općini Konavle i DVD-u Konavle i braniteljima, gradu Dubrovniku, HVIDRA-i Dubrovnik, DVD-u Dubrovnik kao i svima ostalima koji su pomogli oko realizacije ovog projekta.

Objava Članovi Udruge pripadnika 153. briga obišli ratne lokacije Južnog bojišta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike